Posts

De banden van uw auto uitlijnen is belangrijker dan u denkt!

Banden & wielen Blog

Wat houdt de banden uitlijnen in?   Het uitlijnen van autobanden wordt in de volksmond ook wel eens balanceren of uitbalanceren genoemd. Het uitlijnen van de banden is echter iets anders dan balanceren. Bij het banden uitlijnen worden de velgen van de wielen dusdanig afgesteld, dat de banden exact in een recht spoor draaien ten opzichte van elkaar. Bij balanceren wordt ervoor gezorgd dat alle banden precies dezelfde zwaarte hebben. Beide methoden, uitlijnen en balanceren, zijn erop gericht om de auto comfortabeler en stabieler te laten rijden, zodat de auto minder trilt.

10 december 2019

Wat is het verschil tussen diverse motorbrandstoffen?

Automotief Blog

In Nederland worden verschillende motorbrandstoffen gebruikt: benzine, diesel, LPG en waterstof. Buiten de naam weten veel mensen echter niet het verschil tussen deze motorbrandstoffen. Daarom zal in deze blogpost de voor- en nadelen van deze brandstoffen worden uiteengezet. De motorbrandstoffen zijn gerangschikt van laagste tot hoogste energieopbrengst per liter brandstof.  Waterstof  Ten eerste is er waterstof, de jongste van de motorbrandstoffen. Dat keert zich terug in de cijfers; in Nederland rijden zo'n 40 waterstofauto's (opwegmetwaterstof.

22 januari 2019

Het leven van een autoband

Banden & wielen Blog

Autobanden, de gemiddelde automobilist verslijt er vier stuks om de drie jaar. Daarnaast zie je er ontelbaar veel wanneer je de weg op gaat en deze zelfde weg deelt met je mede weggebruikers. Maar wanneer al deze banden versleten zijn, waar blijven al deze autobanden? Elk jaar weer worden er toch zo'n zeven miljoen autobanden afgedankt, dit staat gelijk aan 110.000 ton aan autobanden. Dat is een flinke hoop.   

31 juli 2018

Winterbanden wanneer

Car wash & klein automateriaal Blog

Er bestaan veel misverstanden als het gaat over winterbanden en wanneer je deze nu eigenlijk precies moet gaan gebruiken.Over het algemeen bestaat de regel, dat wanneer het zeven graden of kouder is, je de winterbanden onder je auto laat zetten. Bij deze temperatuur of kouder, heb je het optimale effect van winterbanden wanneer je er mee gaat rijden.  De voordelen van winterbanden Als het weer onstuimiger en onvoorspelbaarder wordt, is er meer kans op gladheid.

13 maart 2017

Banden

Autoservice Blog

De autoband moet het enige contactpunt zijn met het wegdek. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de kenmerken en de voorwaarden voor het gebruik van de verschillende type banden. Om het u gemakkelijker te maken bij de keuze van de autobanden willen we u eerst een aantal belangrijke functies van de autobanden voorstellen. De besturing - Aangezien de banden de koersstabiliteit van de auto verzekeren, zijn ze een essentieel element voor de besturing van het voertuig.

13 maart 2017

IBC tank

Automotief Blog

Een handige container IBC staat voor 'Intermediate Bulk Container'. Het betreft dus een container met middelmatig volume, die gebruikt kan worden voor opslag en transport van bulkgoederen. Deze bulkgoederen kunnen vloeistoffen zijn, maar ook vaste stoffen die in bulk vervoerd worden. Voorbeelden hiervan zijn ertsen en graan. Een IBC tank waarin men vloeistoffen transporteert, hebben doorgaans een inhoud tussen 600 liter en 1250 liter. De IBC heeft dus een volume dat kleiner in dan de inhoud van een vloeistoftank, maar groter dan het volume van een vat.

9 januari 2017